Uresničitev investicij v kmetijski dejavnosti

Uresničitev investicij v kmetijski dejavnosti

28. 08. 2023

Novica


Vsak kmetovalec se zaveda, kako pomembne so investicije za rast in uspešnost kmetijske dejavnosti. Tega se zaveda tudi država, zato redno razpisuje podelitev nepovratnih sredstev za investicije v kmetijsko dejavnost, katere izvedba je lahko velik finančni zalogaj. Ker se nepovratna sredstva črpajo šele po izvedbi investicije, se slovenski kmetovalci pogosto znajdejo v situaciji, ko brez kredita investicije ne bi mogli realizirati. Naša banka lahko z ustreznim financiranjem kmetovalcu pomaga pri hitrejši uresničitvi ciljev.

Priložnost za rast in razvoj

Nepovratna sredstva, ki jih država dodeli za investicije v kmetijsko dejavnost, predstavljajo odlično priložnost za razvoj in posodobitev kmetijske dejavnosti. Vendar pa se ta sredstva običajno dodelijo, ko je investicija že zaključena. Kmetovalec, ki kandidira na razpisu in ima odobrena nepovratna sredstva, se tako pogosto znajde v situaciji, ko potrebuje premostitvena sredstva za izvedbo investicije. V DBS podpiramo slovenske kmetovalce in s prilagodljivo kreditno ponudbo omogočamo, da uresničijo svoje investicijske načrte.

Pridobitev kredita za investicijo

Kmetovalec, ki je uspešen na razpisu in pridobi zeleno luč za črpanje nepovratnih sredstev, se lahko obrne na nas za pridobitev sredstev, ki jih potrebuje za realizacijo projekta iz razpisa. Z odobrenim kreditom lahko izvede načrtovano investicijo ter kasneje, ob zaključku investicije in pridobljenih nepovratnih sredstev kredit tudi poplača. Gre za finančno rešitev, ki omogoča nemoteno izvedbo investicije in obenem zagotavlja, da kmetovalec ne občuti nepotrebne finančne obremenitve. DBS je strokoven in korekten finančni partner, ki se trudi, da v odnosu do strank najde pot, ki ustreza obema stranema.

Primer dobre prakse

Eden izmed odličnih primerov uspešno izvedenega projekta s pomočjo nepovratnih sredstev je »Namakalni sistem v Savinjski dolini«, kjer se je junija 2021 zaključila prva faza posodobitve 931 hektarjev namakalnih sistemov. S kreditom naše banke namakanje v Savinjski dolini poteka na sodoben način, saj tehnološko posodobljene naprave omogočajo bolj učinkovit način namakanja, boljši izkoristek črpanja vode in manjšo količino porabe električne energije. Večjim kmetijskim površinam ta popolnoma avtomatiziran namakalni sistem zagotavlja enakomerno in natančno oskrbo z vodo, kjer jo potrebujejo.

Gradimo uspešne zgodbe v kmetijstvu

V Deželni banki razumemo razume potrebe kmetovalcev in se prilagaja njihovim specifičnim zahtevam. DBS krediti za investicije v kmetijsko dejavnost omogočajo odplačevanje ob upoštevanju dinamike prejema nepovratnih sredstev ter nemoteno izvedbo investicije. Skupaj s kmetovalci gradimo uspešne zgodbe na slovenskem agroživilskem trgu in omogočamo lažjo pot do nepovratnih sredstev za investicije v kmetijsko dejavnost.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje