Skupaj je lažje

Predstavljamo dobre primere sodelovanja med našo banko in našimi strankami. Banka z ustreznim financiranjem svojim strankam omogoča lažji napredek in razvoj tako na agroživilskem trgu.  

Strokoven in korekten finančni partner je zelo pomemben, saj vam stoji ob strani, vas posluša in vam pomaga pri uresničitvi vaših ciljev. Skupaj je namreč vedno lažje.

Oljarna Kolarič        

Oljarna Kolarič je manjše družinsko podjetje, ki se nahaja v severnih Slovenskih goricah, natančneje med Svetim Jurijem in Sveto Ano. Iz začetne predelave bučnega olja je zrasla lastna oljarna, v kateri svojim strankam ponujajo najkakovostnejša olja vseh vrst.

Poleg olja iz bučnih semen predelujejo še celo paleto kakovostnih in okusnih jedi, ukvarjajo pa se tudi z govedorejo in predelavo mesa.

Povezava na njihovo spletno stran: Oljarna Kolarič - Oljarna Kolarič

 

 

Kmetija Ajlec          

V Sv. Juriju ob Ščavnici se nahaja kmetija Mihaela Ajleca. Mladi prevzemnik pravi, da se na kmetiji ukvarjajo pretežno s prirejo mleka, ki ga oddajajo Mlekarski zadrugi Ptuj. Poleg proste reje govedi se ukvarjajo tudi s prodajo bikov.

S pomočjo financiranja pri DBS so leta 2018 zgradili nov hlev za prosto rejo živali. Sodoben hlev in mehanizacija omogočata manj napornega dela. V videu si poglejte, kako sproščene so živali. Nekatere se zelo rade fotografirajo.

Več o mladem prevzemniku najdete v spodnjem prispevku

(povezava: Povzetek 56. kmetijsko živilskega sejma AGRA).

Perutninarstvo Boštjan Slavič          

Kmetija družine Slavič se nahaja v Berkovcih, v Svetemu Juriju ob Ščavnici. Boštjan Slavič, po izobrazbi inženir kmetijstva, se je pred prevzemom kmetije ukvarjal pretežno s prašičerejo. Po prevzemu kmetije se je pridružila še reja perutnine kot dodatna dejavnost na kmetiji.

Sodelovanje z DBS je mlademu prevzemniku najbolj pomagalo pri novogradnji hleva za rejo perutnine in lope za skladiščenje kmetijskih pridelkov in strojev. Živali v hlevu imajo tako ustrezno temperaturo, svetlobo in dovolj svežega zraka.

Več o mladem prevzemniku in perutninarstvu si lahko preberete tudi v spodnjem prispevku

(povezava: Prevzel kmetijo in se usmeril v perutninarstvo - Vestnik.si).

 

 

Namakalni sistemi v Savinjski dolini

V Spodnji Savinjski dolini se je junija 2021 zaključila prva faza posodobitev namakalnih sistemov. Skupna površina vseh namakalnih sistemov je 931 hektarjev, uporabnikov pa je 298.

Že v letih od 1986 do 1988, ko so bili sistemi zgrajeni, so se pridelovalci kmetijskih rastlin in hmeljarji zavedali, da je uspešnost in konkurenčnost pridelovalca odvisna od namakanja, tudi kadar vremenske razmere niso ugodne. 

S pomočjo sofinanciranja pri DBS namakanje poteka na bolj sodoben način. Tehnološko posodobljene naprave omogočajo bolj učinkovit način namakanja, saj omogočajo boljši izkoristek črpanja vode, pri čemer se porabi manjša količina električne energije. Večjim kmetijskim površinam le popolnoma avtomatiziran namakalni sistem zagotavlja enakomerno oskrbo z vodo, natančno tam, kjer jo rastline potrebujejo. 

Več o končani prvi fazi posodobitve namakalnih sistemov si preberite na:

KG Dent

KG-Dent je dentalni center, ki se nahaja na območju obrtne cone Ločica pri Turjaku. Dentalni center vodita direktor Marko Gradišar in zobozdravnica Katja Gradišar, ki sta skupaj z ostalimi zaposlenimi sestavila mlad tim strokovno usposobljenih ljudi. V ordinaciji izvajajo različne zobozdravstvene storitve - ortodontijo, protetiko, zobozdravstvo, ustno higieno in rentgen.

Sofinanciranje pri DBS je KG-Dent omogočilo možnost za preselitev prostorov ordinacije in postati moderen dentalni center. Sedaj imajo za izvajanje zobozdravstvenih storitev na voljo večje prostore in najnovejšo opremo. V prihodnosti si želijo še napredovati in se še izboljševati. Pri tem jim je pomembno, da imajo varno zaledje finančnega partnerja.

Povezava do njihove spletne strani

 

Katere izboljšave vam jih je prineslo sodelovanje z Deželno banko?

Ni šlo zgolj za izboljšave, ampak za dejstvo ali sploh biti ali ne biti. Do sedaj sva dvakrat zaprosila za kredit pri Deželni banki Slovenije. Prvič leta 2012. Takrat sva z Markom morala rešit tudi stanovanjski problem in ustvarit dom. Ker sva začenjala iz čiste ničle, sva se odločila, da zgradiva hišo, v kateri bo tudi ordinacija, ker se sicer ne bi izšlo.  Drugič sem za kredit zaprosila leta 2019. Želela sva službo preseliti od doma in v večje prostore, ker v starih ni bilo več mogoče.  S pomočjo gospe Nevenke (pripravila poslovni načrt in razpisno dokumentacijo za Slovenski podjetniški sklad), gospoda Branka ter gospe Vanje (iz DBS) nama je uspelo dobiti kredit. Prepričana sem, da če oni ne bi verjeli v naju, ne bi šlo skozi. Zelo sva hvaležna za vse to.

Midva si želiva samo v miru odplačevati kredit (smeh). V naši dejavnosti je vedno treba imeti prostor za napredek in razvoj. Če zaspiš za eno leto, si veliko prespal. Pomembno nama je, da lahko investirava v napredek klinike in  da imava pri tem varno zaledje. Najbolj kritičen čas je bili 1. val epidemije, ko smo morali za dva meseca zapreti vrata ordinacij. Bili smo v fazi selitve, zaključevanja del, plačevanja velikih računov gradbincem… prilivov pa ni bilo. Še danes sva hvaležna DBS-ju, da nama je odobril ekstra limite na osebnih računih, da sva lahko sodelavcem dala plače. Deželna banka je v najinih očeh zaupanja vredna banka. Veliko nama je pomenilo, da so nama dali kredit, zatem pa tudi limite, da sva lahko vse izpeljala.

Ko sva iskala drugi kredit, čisto iskreno nisva niti razmišljala, da bi šla k drugi banki. Zaposlenim v banki sva zaupala, čeprav jih prej nisva poznala. Tudi sedaj o zamenjavi banke ne razmišljava.

 

 

 

 

Zgornji video predstavlja njihov dentalni center, spodaj in desno pa objavljamo intervju z Markom in Katjo Gradišar. 

Zaslužni ste za veliko veselih nasmehov. Kaj vas pri opravljanju vašega dela najbolj motivira?

Najbolj sem hvaležna za to, da lahko opravljam dejavnost, ki je v dobrobit ljudem. Da lahko pacientom izboljšam kvaliteto življenja. Pa naj bo to  z boljšo funkcijo ali z estetiko, s čimer jim povrnemo tudi samozavest. Največ mi pomeni to, da od ljudi dobim povratno informacijo o tem, da so z našo storitvijo zadovoljni in da jih osrečujemo.

Najbolj sem ponosna, da sva z Markom imela dovolj poguma in zaupanja v to, da bova preselila prostore ordinacije in da sva kljub vsemu zmogla obvladovati tudi družinsko življenje. Doma imava 4 otroke in  veliko kmetijo, na kateri sva  uspela izvesti določen napredek. Kljub vsemu nama je uspelo postaviti te prostore, kjer lahko v miru in dobro delamo. Izredno sva ponosna tudi na ekipo, ki sva jo sestavila. Vsi zaposleni so izjemni, strokovni, marljivi,  zanesljivi… so neprecenljivi in so najina druga družina.

 

Kmetija Medle

Kmetija Medle se nahaja v naselju Sela pri Ratežu v bližini Otočca na Dolenjskem in raste iz roda v rod.

Imajo bogato tradicijo in obdelujejo 8,44 ha kmetijskih površin, po večini njive, travnike in zemljišča v rastlinjakih. Na njih pridelujejo zelenjadnice, krompir, sadje, sadike, okrasno cvetje in šampinjone.

S pomočjo sofinanciranja pri DBS kmetovanje poteka na profesionalen in sodoben način. Sejalnica samodejno napolni in zaseje platoje, iz katerih kasneje nastanejo sadike. Sadike se kasneje presadijo v velike ogrevane rastlinjake, kjer imajo urejeno tudi avtomatsko namakanje z deževnico.

Povezava do njihove Facebook strani

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje