Vedno blizu
široka mreža poslovalnic

Sodoben način poslovanja
in široka paleta storitev

Moji zemlji predana
podpiramo agroživilski trg

Deželna banka Slovenije je slovenska univerzalna banka. Konkurenčna ponudba je namenjena vsem segmentom (prebivalstvo, mladi, pravne osebe, kmetovalci). Deželna banka je strankam na voljo s svojo široko mrežo poslovalnic širom Slovenije (tretja najbolj razvejana mreža).

Velik poudarek dajemo osebnemu stiku, istočasno pa strankam omogočamo tudi najsodobnejše elektronske načine poslovanja. Ker želimo ponuditi strankam še več, smo v ponudbo vključili vse vrste zavarovanj, že več let so v izbranih poslovalnicah naprodaj tudi spominski in zbirateljski kovanci, ki jih izdaja Republika Slovenija.

Kontaktni podatki:

Ime družbe: Deželna banka Slovenije d. d.
Skrajšano ime družbe: DBS d. d.
Sedež družbe: Kolodvorska ulica 9, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 4727 100
Faks: 01 4727 405
Internet: www.dbs.si
Elektronski naslov: info@dbs.si

 

Statistika:

Število poslovalnic: 76
Število zaposlenih:  343

 

Kontakt Poslovalnice in bankomati

Podrobnosti:

Identifikacijska številka za DDV: SI18787762
SWIFT: SZKBSI2X
Transakcijski račun:  SI56 1900 2000 1910 033
LEI: 549300OBGOF2IVUD3L23
GIIN: VIPCNM.99999.SL.705
Matična številka: 5349907000
Družba je registrirana pri: Okrožno sodišče v Ljubljani.
Registrska številka vpisa: 1/06238/00
Osnovnik (vpoklicani) kapital:

17.811.083,54 EUR

Dovoljenje BS za opravljanje bančnih poslov: Povezava na spletno stran Banke Slovenije

 

Vrednote, vizija, strategija

Vrednote:

Središče je človek

Poslovanje zadružnega bančništva temelji na pozornosti do sočloveka. Zadružno bančništvo vlaga v človeški kapital, ki ga predstavljajo komitenti, zaposleni in ostali deležniki. Zaposleni se obvezujemo, da bomo svoj trud usmerjali v osebno in strokovno rast ter da bomo v zadružnem duhu prispevali k doseganju gospodarskih in družbenih ciljev banke.

 

Zadovoljstvo in zaupanje

Zaposleni v banki si prizadevamo izpolniti potrebe in želje svojih strank, ob hkratnem upoštevanju poslovnih usmeritev in pravil delovanja banke. Zaupanje gradimo z uresničevanjem danih obljub, poštenostjo, varovanjem pravic in koristi strank, medsebojnim spoštovanjem, dostopnostjo ter z zagotavljanjem varstva osebnih in zaupnih podatkov vseh deležnikov.

 

Odgovornost

Zaposleni v banki smo odgovorni, da delujemo strokovno in skrbno, da dosledno spoštujemo veljavne predpise, notranje akte ter standarde poslovanja, da zagotavljamo strankam celovite informacije, vključno s tveganji povezanimi s storitvijo oziroma produktom, da sprejemamo odgovornost za svoja ravnanja, ter da iščemo skupne rešitve, ki vodijo k dolgoročnemu sodelovanju.

 

Pripadnost

Strokovni standardi in etične vrednote prispevajo k utrjevanju odnosov med zaposlenimi ter odnosov z drugimi deležniki. Pripadnost skupnim ciljem dosegamo z odprto komunikacijo in sodelovanjem. Zaposleni postavljamo interese banke pred svoje osebne interese.

 

Trajnostni razvoj

Zadružno bančništvo zasleduje vzajemne prednosti ter si prizadeva za gospodarski, družbeni in kulturni razvoj lokalnih skupnosti. Banka pomembno vpliva na ohranjanje naravne in kulturne dediščine.

Vizija:

  • stabilna, zanesljiva in zaupanja vredna,
  • uspešna, vsestransko učinkovita,
  • majhna in vseslovenska banka.

 

Poslovanje je usmerjeno v:

  • občane oziroma prebivalstvo,
  • majhna in srednje velika podjetja,
  • agroživilski segment,
  • mlade.

Družbena odgovornost

V Deželni banki Slovenije redno namenjamo sredstva lokalnemu okolju ter tako prispevamo k njegovemu izboljšanju in razvoju. Vsako leto podpremo številne lokalne zveze in društva, mlade, športnike in socialno ogrožene posameznike ter jim pomagamo uresničiti njihove projekte, boljše športne rezultate ali jim samo olajšamo vsakdan.
Glede na zgodovino banke in naša primarna področja delovanja poseben poudarek namenjamo projektom na področju zadružništva, kmetijstva in celotnega agroživilstva.

Odpreti račun pri nas je preprosto

Odprite račun s storitvami po vaši želji

Izberite račun, ki vam najbolj odgovarja, storitve pa dodajajte poljubno. Imamo širok nabor računov za odrasle, za mlade, za upokojence in za kmetovalce.

Oglejte si račune

Pričnite s postopkom menjave banke

Strokovni svetovalci v Deželni banki Slovenije vam bomo z veseljem pomagali pri zamenjavi banke. Najlažje bo, da se oglasite v najbližji poslovalnici.

Poiščite poslovalnico
Veseli smo, ker ste zadovoljni z nami

Zelo prijetna banka. Zaposleni so izjemno prijazni. Vedno samo dobre izkušnje. Tudi storitve, moram reči, da izjemno kvalitetne in na nekatere druge banke ugodne.

Sandi, 52 let

Brez pripomb!

Uroš, 41 let

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje