Zgodovina

Korenine Deželne banke Slovenije d. d. segajo v čase nekdanjih kmečkih kreditnih zadrug, hranilnic in posojilnic ter hranilno-kreditnih služb.

Deželna banka Slovenije ima več desetletno tradicijo, saj njeni začetki segajo še v čas hranilno-kreditnih služb. V letu 2020 je banka praznovala 30 let obstoja na slovenskem trgu.

Njena predhodnica, Slovenska zadružna kmetijska banka, je bila ustanovljena leta 1990 ter postala finančni steber kmetijstva, zadružništva in živilsko predelovalne industrije. Kot nadgradnja zadružnih kmetijsko-hranilnih služb je oživela tradicijo uspešnih in varnih kmetijskih ter zadružnih finančnih zavodov pred drugo svetovno vojno v Sloveniji. S prevzemom sredstev in obveznosti Zveze hranilno-kreditnih služb v letu 2004 so se združili interesi dveh finančnih institucij, ki sta že prej sinergijsko delovali na področju kmetijstva. Tako je Deželna banka Slovenije postala še večja in močnejša finančna institucija.

Deželna banka Slovenije je univerzalna banka, ki daje tradicionalno poseben poudarek agroživilskemu segmentu. S tretjo najbolj obsežno poslovno mrežo med bankami v Sloveniji, ki šteje 76 poslovalnic, smo strankam, kot pravi naš slogan, vedno blizu – tudi v manjših krajih. Stavimo na oseben pristop, saj smo prepričani, da lahko le strankam, ki jih dobro poznamo, ponudimo najboljši servis in zagotovimo dolgoročno obojestransko zadovoljstvo – ob konzervativnem pristopu k poslovanju, v kombinaciji s sodobnimi tehnologijami bančnega poslovanja.

 

2020

Prodaja Semenarne Ljubljana d. o. o.

2014

DBS Adria d. o. o.
Semenarna d. o. o.

2013

DBS Nepremičnine d. o. o.

2005

DBS Leasing d. o. o.

2004

Deželna banka Slovenije d. d.

1990

Slovenska zadružna kmetijska banka d. d.

1971

Zveza hranilno-kreditnih služb Slovenije

1954

Zadružne hranilnice
(prva nova zadružna hranilnica v Kranju)

1949

Hranilni in kreditni odseki pri kmetijskih zadrugah

1920

Zadružna gospodarska banka

1883

Prva slovenska zadružna zveza
(Zveza slovenskih posojilnic Celje)

1872

Prva kreditna zadruga v Ljutomeru

 

Odpreti račun pri nas je preprosto

Odprite račun s storitvami po vaši želji

Izberite račun, ki vam najbolj odgovarja, storitve pa dodajajte poljubno. Imamo širok nabor računov za odrasle, za mlade, za upokojence in za kmetovalce.

Oglejte si račune

Pričnite s postopkom menjave banke

Strokovni svetovalci v Deželni banki Slovenije vam bomo z veseljem pomagali pri zamenjavi banke. Najlažje bo, da se oglasite v najbližji poslovalnici.

Poiščite poslovalnico
Veseli smo, ker ste zadovoljni z nami

Vedno zelo prijazne uslužbenke na okencih, še posebej bi pohvalila kolektiv v poslovalnici na Kolodvorski v Ljubljani.

Marija, 52 let

Najbolj prijazno osebje.

Suzana, 28 let

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje