Zaključil se je 40. letni posvet zadružnikov

07. 03. 2013

Novica


5. in 6. marca 2013 je v organizaciji Zadružne zveze Slovenije v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu potekal že 40. tradicionalni posvet zadružnikov, tokrat na temo »Povezani za prihodnost – kaj čaka slovensko kmetijstvo in zadružništvo do leta 2020«.

Na dogodku, ki so se ga tudi letos udeležili številni domači in tuji predavatelji ter poslušalci, je tekla beseda o usmeritvi prihodnje skupne kmetijske politike, strategiji razvoja Slovenije do leta 2020 in o delovanju evropskih zadrug v krizi. Del posveta je bil posvečen aktualnim temam s področja vinogradništva in vinarstva ter sodelovanju zadrug in Zavoda za gozdove Slovenije.

Drugi dan posveta je bil namenjen aktualnim poslovnim vsebinam: stanju slovenskega kmetijstva, živilsko-predelovalne industrije in trgovine, kodeksu poslovnih praks v agroživilski verigi ter zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, je spregovorila o vlogi banke v kmetijstvu in opozorila na novo ponudbo za kmetovalce in zadruge, ki jo je Deželna banka Slovenije predstavila na posvetu. Dogodek se je zaključil z okroglo mizo na temo »Kako biti uspešen tudi v krizi«.


Pozdravni nagovor Petra Vriska, predsednika Zadružne zveze Slovenije.


Udeleženci posveta.


Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, je predstavila novo ponudbo banke za kmetovalce in zadruge.


Razstavni prostor Deželne banke Slovenije.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje