Tudi košarica storitev Banke Slovenije za pravne osebe je pokazala, da je Deželna banka Slovenije med najugodnejšimi bankami v Sloveniji!

17. 04. 2012

Novica


Banka Slovenije je v najnovejši analizi primerjala tarife bank in hranilnic na dan 31. 12. 2011 – Deželna banka Slovenije se je s svojo ponudbo za pravne osebe uvrstila med najugodnejše banke v Sloveniji!

Banka Slovenije je v analizi primerjala letne stroške košaric storitev, ki jih uporablja tipična pravna oseba. Nabor storitev v košarici je oblikovala na podlagi plačilnih navad pravnih oseb – tako je oblikovala košarico za komitenta, ki posluje prek bančnega okenca, in košarico za komitenta, ki uporablja elektronsko banko. Za tipično pravno osebo je poleg 12 mesečnih plačil za vodenje računa upoštevala 3 velika kreditna plačila, 205 malih kreditnih plačil in 116 direktnih obremenitev.

Analiza je pokazala, da je elektronsko poslovanje v povprečju za 2,3-krat cenejše kot poslovanje prek bančnega okenca in da lahko povprečna pravna oseba z zamenjavo ponudnika plačilnih storitev prihrani do 1.361,44 EUR na leto, če posluje prek bančnega okenca, in do 381,88 EUR letno, če posluje elektronsko.

Že analiza, ki jo je Zveza potrošnikov Slovenije objavila avgusta lani, je pokazala, da v Deželni banki Slovenije strankam, fizičnim osebam, zaračunavamo najnižje stroške pri poslovanju z osebnim računom prek bančnih okenc med bankami v Sloveniji, pri poslovanju prek elektronske banke pa smo med najugodnejšimi ponudniki. Da smo izredno konkurenčni tudi s ponudbo za pravne osebe, kaže aktualna analiza Banke Slovenije (več na www.bsi.si).

Z izbiro ugodnega ponudnika bančnih storitev lahko veliko prihranite, postopek menjave banke pa je preprost in brezplačen (izjema so le dejanski stroški npr. poštnina). 

Za podrobnejše informacije o ponudbi smo vam z veseljem na voljo v več kot 80 poslovalnicah po Sloveniji. Več informacij tudi na www.dbs.si.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje