Srečanje podpisnic Dogovora o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in pri skupnih prizadevanjih varovanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti

09. 04. 2014

Novica


Na sedežu Deželne banke Slovenije so se včeraj srečali predstavniki nevladnih organizacij, podpisnic »trajnostne listine« - Kinološka zveza Slovenije, Lovska zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Ribiška zveza Slovenije in Turistična zveza Slovenije so se zavezale k nadaljnjemu sodelovanju v razpravah za ohranitev biotske raznovrstnosti, k sodelovanju pri pripravah predlogov za izboljšanje in nastajanje nove zakonodaje, k vzdrževanju stikov in prizadevanju za oblikovanje sorodnih stališč glede trajnostnega razvoja in ohranjanja biotske raznovrstnosti, k organizaciji skupnih nastopov v javnosti, k usklajeni komunikaciji z javnostmi, predvsem pa k medsebojni podpori ter medsebojnem obveščanju svojih članov o skupnem delovanju vseh podpisnic tega dogovora. Predstavniki zvez so obravnavali tudi tematiko finančnega poslovanja in vprašanje boljših pogojev za vključevanje prostovoljcev, podali pa so tudi konkretno pobudo po vzpostavitvi »semaforja« za spremljanje kršitev določil Zakona o prostovoljstvu. Strinjali so se, da je potrebno ustvariti primerno okolje za delovanje nevladnega sektorja in se zavezali k aktivnejšemu dialogu z državo.


Srečanje CNVOS.
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje