Sprememba v načinu posredovanja nakazil ZPIZ-a

16. 11. 2012

Novica


30. novembra 2012 bo Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) bankam in hranilnicam, ki vodijo transakcijske račune upravičencev (upokojencev in prejemnikov ostalih nakazil ZPIZ-a) prvič posredoval pokojnine in ostala nakazila (nadomestila iz invalidskega zavarovanja, dodatek za pomoč in postrežbo, invalidnino za telesne okvare ipd.) preko plačilnega sistema za domača kreditna plačila.

V Deželni banki Slovenije ne pričakujemo, da bo zgoraj navedena sprememba vplivala na čas prejema pokojnin ter ostalih nakazil ZPIZ-a. Le izjemoma se lahko zgodi, da bodo sredstva na transakcijskih računih upravičencev na dan izplačila nekoliko pozneje kot sedaj, vendar najkasneje do odprtja bančnih enot oz. do 8. ure zjutraj. To pomeni, da prejemniki na dan izplačila pred 8. uro zjutraj ne bodo mogli dvigovati gotovine na bankomatu, plačevati preko spletne banke ali plačevati z debetno kartico na prodajnem mestu. Poudarjamo, da do navedene situacije lahko pride le izjemoma in da spremenjen način posredovanja nakazil ZPIZ-a praviloma ne bo vplival na čas prejema sredstev s strani prejemnikov.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo v vaši najbližji poslovalnici.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje