Obvestilo o nedelovanju plačilnih sistemov med velikonočnimi prazniki

25. 03. 2010

Novica


Na dan velikega petka, tj. 2. 4. 2010, evropski plačilni sistemi ne bodo delovali, zato banke in hranilnice v državah EU ne bodo izvrševale plačilnega prometa.

Tako kot vse slovenske banke tudi Deželna banka Slovenije d. d. uporablja evropski plačilni sistem TARGET2 kot domači poravnalni sistem za plačila velikih vrednosti, nujna plačila in za poravnavo klirinških sistemov, zato na ta dan domačih plačil, razen internih med računi znotraj banke, ne bo mogoče izvrševati. Domača plačila se bodo v polnem obsegu izvrševala naslednji delovni dan, v torek, 6. 4. 2010.

Čezmejna (tudi SEPA) in mednarodna plačila, prejeta 2. 4. 2010 se bodo izvrševala po prazničnem urniku, z datumom poravnave oziroma valute v torek, 6. 4. 2010, ali v sredo, 7. 4. 2010, odvisno od plačilnega sistema, v katerega bo plačilo usmerjeno.

Poravnava za plačila s posebno položnico za datume valute 1. 4.,  2. 4. in 3. 4. 2010 bo izvršena v torek, 6. 4. 2010.  Plačila s posebno položnico se tako na dan 2. 4. 2010 ne bodo poravnavala.

Prosimo vas, da navedeno upoštevate in naloge za izvršitev plačil banki posredujete pravočasno.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje