Deželna banka Slovenije na Logaškem podjetniškem forumu

Deželna banka Slovenije na Logaškem podjetniškem forumu

20. 09. 2017

Novica


Že drugič zapovrstjo je v okviru tedna obrti in podjetništva v Logatcu potekal poslovni forum. Pogovor se je navezoval na slovenske, predvsem pa logaške obrtnike in podjetnike ter poslovno okolje, v katerem delajo. Govorili so o izzivih in priložnostih podjetništva kot stebra logaškega (gospodarskega) razvoja, pomembnosti dobre infrastrukture in razvoja industrijsko-obrtnih con, financiranju, internacionalizaciji in tujih investitorjih, o odvisnosti malega gospodarstva od krepitve domače potrošnje, o administrativnih ovirah v poslovnem okolju, povezovanju, sodelovanju, promociji in zastopanju (malega) gospodarstva in o družbeni odgovornosti podjetij ter varovanju okolja in zdravja občanov v primeru ekoloških nesreč.

Na forumu je bila prisotna tudi predsednica uprave Deželne banke Slovenije d.d., ga. Sonja Anadolli, ki je izpostavila tradicionalno povezanost DBS s kmeti. Med drugim je dejala tudi, da so »naša kmetijska gospodarstva že mala podjetja«. Po njenih besedah je kar tretjina kreditov DBS namenjenih kmetovalcem, ostalo pa so krediti malim podjetjem in prebivalstvu.

Na Logaškem poslovnem forumu so bili prisotni bili tudi Bert Menard - logaški župan, Branko Meh - predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Andrej Hren - generalni sekretar Slovenske gospodarske zveze iz Celovca, Goran Novković - izvršni direktor GZS, Damjan Barut - namestnik poveljnika Civilne zaščite Logatec in Bogdan Oblak - predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec. Razpravo je vodil Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje