Deželna banka Slovenije je podprla posvet »S socialnim podjetništvom do samooskrbe na Koroškem«

16. 02. 2013

Novica


16. februarja 2013 je v Slovenj Gradcu potekal regionalni razvojni forum z naslovom S socialnim podjetništvom do samooskrbe na Koroškem. Častni pokrovitelj, evropski poslanec Ivo Vajgel, je uvodoma izrazil zadovoljstvo, da je socialno podjetništvo tudi v zakonodajni aktivnosti Evropskega parlamenta dobilo svoje mesto ter poudaril nujnost njegove izenačitve z ostalimi gospodarskimi modeli. Predsednik Slovenskega foruma socialnega podjetništva Tadej Slapnik je udeležence informiral, da se zaključuje javna razprava o predlogu nacionalne strategije razvoja socialnega podjetništva, ki ga bo za obdobje od 2013 do 2015 sprejel vladni Svet za socialno podjetništvo in bo podlaga za pripravo programa ukrepov za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji. Ob robu posveta se je oblikovala iniciativna skupina za ustanovitev koroške podružnice Slovenskega foruma socialnega podjetništva in lokalne razvojne zadruge, ki se bo prvotno ukvarjala s samooskrbo s hrano.

Veliko zanimanja je požela posebna ponudba Deželne banke Slovenije za socialna podjetja, ki jo je več kot 60 udeležencem v vlogi sponzorja predstavila direktorica Deželne banke Slovenije za Koroško-Šaleško regijo Branka Klosternik. Več informacij o ponudbi za socialna podjetja je dostopnih tukaj.


Foto: Predstavitev Branke Klosternik, direktorice Deželne banke Slovenije za Koroško-Šaleško regijo.


Foto: Priprava gradiva za udeležence posveta.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje