DBS se s poslovalnico vrača v Škocjan

DBS se s poslovalnico vrača v Škocjan

03. 03. 2022

Novica


DBS je 2. marca 2022 z občino Škocjan podpisala pogodbo o ponovnem odprtju poslovalnice v Škocjanu. Poslovalnica se bo odprla v aprilu. 

Župan občine Škocjan, Jože Kapler, članica uprave DBS, mag. Barbara Cerovšek Zupančič, ter direktorica PE Dolenjska DBS, Olga Rusjan, so v prostorih občine podpisali pogodbo o ponovni vzpostavitvi bančne poslovalnice v Škocjanu, kjer je zadnje tri leta ni bilo. Za stranke bo predvidoma pričela poslovati 1. aprila 2022, v poslovalnici pa bodo na voljo storitve za vse segmente - kmetovalce, fizične osebe, samostojne podjetnike, pravne osebe, društva, zadruge itd.

Župan je ob tem svečanem dogodku povedal, da so z našo banko našli dober način in model sodelovanja, ki bo vzdržen in bo poslovalnico ohranil na daljši rok. Občina je zagotovila nove, primernejše prostore, tudi z varnostnega vidika, ter jih preuredila, po sklepu občinskega sveta pa bo subvencionirala delovanje bančne poslovalnice. 

mag. Barbara Cerovšek Zupančič: "Po skoraj treh letih se vračamo v občino Škocjan. Zaradi novih, predvsem varnejših prostorov, je sedaj ponovno možno vzpostaviti poslovalnico. Naša želja in naš cilj je, da nam zaupa čimveč občanov, podjetij, kmetovalcev, samostojnih podjetnikov, da bomo lahko tu dolgoročno poslovali. To je tudi naš skupni cilj - da se banka umesti v ta kraj in rentabilno posluje. Imamo vse storitve, ki jih nudijo vse banke, zagotavljali bomo kakovost storitev ter konkurenčnost na vseh področjih, ki jih okoliški prebivalci potrebujejo. Gre za edinstven primer tovrstnega sodelovanja v Sloveniji in je plod velike želje občine in nas samih, da v tako majhni občini, kot je Škocjan, ponovno vzpostavimo poslovalnico in banko približamo prebivalcem. Dejstvo je, da je v manjših krajih težje vzdrževati rentabilnost bančne poslovalnice. Samo s skupnimi močmi pa je možno najti model, kot smo ga z občino Škocjan."

Deželna banka ima trenutno na širšem področju Dolenjske in Posavja 10 poslovalnic (Novo mesto - od 1. marca na novem naslovu - v večjih in modernejših prostorih, Šentjernej, Črnomelj, Metlika, Ivančna Gorica, Brežice, Krško, Kočevje, Ribnica in velike Lašče), v celotni Sloveniji pa jih imamo kar 75. Z aprilom se bo ta številka povečala na 76. 

 

 

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje