DBS s 1. 8. 2022 za fizične osebe ukinja Nadomestilo za vodenje sredstev pri banki v valuti EUR

16. 06. 2022

Novica


Deželna banka Slovenije d.d. s 1. avgustom 2022 ukinja zaračunavanje nadomestila za vodenje sredstev pri banki v valuti EUR nad 100.000,00 EUR za fizične osebe.  

Nadomestila za vodenje sredstev v valuti EUR (t.i. ležarine) je banka za fizične osebe začela zaračunavati s 1. januarjem 2022 zaradi negativnih obresti, ki jih Banka Slovenije zaračunava poslovnim bankam za presežna stanja, velikih likvidnostnih presežkov tako v banki kot v bančnem sistemu in zaradi preteklih negativnih donosov na finančnih trgih do ročnosti 10 let.

Zaradi naraščajoče inflacije je Evropska centralna banka na zadnjem zasedanju napovedala postopno zviševanje obrestnih mer. Ker se pričakuje, da bo depozitna obrestna mera, po kateri Banka Slovenije poslovnim bankam zaračunava negativne obresti sčasoma pozitivna, tudi Deželna banka Slovenije ne bo imela več razloga, da fizičnim osebam navedeno nadomestilo še zaračunava. Zato smo se v banki odločili, da s 1. avgustom 2022 to nadomestilo za fizične osebe, zasebnike in društva, ukinemo.

Nadomestilo za vodenje sredstev nad 100.000,00 EUR pri banki v valuti EUR za pravne osebe pa do nadaljnjega, oziroma do dejanskega dviga depozitne obrestne mere iz negativnega območja, ostaja.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje