110 LIP ZA 110 LET SEMENARNE LJUBLJANA

110 LIP ZA 110 LET SEMENARNE LJUBLJANA

25. 11. 2016

Novica


Leto 1906 je pomenilo začetek Semenarne Ljubljana. V središču Ljubljane se je začela pisati zgodba tega podjetja.

Takrat je ustanovitelj Maks Sever, začel s prodajo semen na stojnici pred Kresijo ob Ljubljanici. Danes, natanko 110 let kasneje je Semenarna Ljubljana Mestni občini Ljubljana – zeleni prestolnici Evrope 2016 – podarila 110 sadik lipe.

Lipa že od nekdaj velja za simbol slovenstva in že od nekdaj jo radi sadimo ob posebnih priložnostih.

Na MOL bodo lipe posadili v 5 letih. S tem projektom bo Semenarna pripomogla k obnovi drevoreda na Poti spominov in tovarištva in prispevala svoj del k ozelenitvi Ljubljane. Lipa je tudi medovita, kar ji daje še dodatno vrednost. Privabljala bo čebele in tako bo Ljubljana še prijaznejša do narave.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in direktor Semenarne Ljubljana, Aleš Šabeder sta 24.11.2016 skupaj simbolično posadila prvo sadiko lipe ob Koseškem bajerju, na Kmečki poti.


Dogodku je prisostvovala tudi predsednica uprave Deželne banke Slovenije Sonja Anadolli. Deželna banka Slovenije  je lastnica Semenarne in je kot odgovoren lastnik podprla omenjeni projekt naše skupne odgovornosti do okolja in obeležitve visoke obletnice poslovanja podjetja.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje