Vzajemni skladi

Možnost za optimalno naložbeno kombinacijo.

Različne naložbene možnosti v vzajemne sklade v banki nudimo s partnerjem Generali Investments d.o.o..

Z naložbo v vzajemne sklade lahko svoja presežna sredstva ali del razpršite v različne sklade in ustvarite možnost višjih donosov. Za njihovo upravljanje bodo skrbeli strokovni in profesionalni upravitelji premoženja najstarejše in največkrat nagrajene družbe za upravljanje v Sloveniji Generali Investments. Stranke si lahko skupaj s strokovnjaki sestavijo osebni portfelj, skladen z njihovimi željami in aktualnimi trendi na posameznih kapitalskih trgih.

Zakaj pristopiti k vzajemnim skladom?

 • Trenutni prihranki na bančnem računu izgubljajo na vrednosti in soočamo se z nizkimi obrestnimi merami.
 • Kapitalski trgi gibajo dinamično, kar ustvarja možnosti za pozitivno rast na dolgi rok.
 • So ključ za uspešno plemenitenje sredstev in dober varčevalni načrt, pri katerem del presežnih sredstev vložimo v investicijske produkte in tako presežemo inflacijo.
 • Z ustrezno razpršitvijo naložb se zmanjšuje tveganje in povečuje možnost za višje donose.

Kakšne so naložbene možnosti? 

Na voljo je 16 različnih podskladov Generali Krovnega sklada, za upravljanje katerih bodo skrbeli strokovni in profesionalni upravljalci. Stranke si lahko skupaj s strokovnjaki sestavijo osebni portfelj, skladen z njihovimi željami in aktualnimi trendi na posameznih kapitalskih trgih. V spodnjem dokumentu so podrobno oapisane vse naložbene možnosti. 

Opozorilo: sredstva, ki jih vložite v vzajemne sklade, niso del sistema zajamčenih vlog zato obstaja možnost, da ne pridobite nazaj vseh sredstev, ki ste jih vložili v določen sklad.

 

 

Za še več informacij obiščite spletno stran DZU Generali Investments d.o.o.

 

 

50 % nižji vstopni stroški do konca novembra

Vlagateljem, ki so ali bodo pristopili k pravilom upravljanja kateregakoli podsklada Generali Krovnega sklada (oziroma do preoblikovanja v podsklad Generali Krovnega sklada k pravilom upravljanja vzajemnega sklada oziroma so postali vlagatelji podsklada Generali Dividendni, delniški, kot delničarji investicijske družbe KD ID, delniška investicijska družba, d. d., ob preoblikovanju v vzajemni sklad in so družbi za upravljanje posredovali vse potrebne podatke, oziroma so pristopili k enemu od pripojenih podskladov Ilirika Krovnega sklada), in katerih pristopna izjava je pravilno in popolno izpolnjena, njihova enkratna vplačila[1] pa bodo prispela na transakcijski račun posameznega podsklada v času od 1. 10. 2022 po 0:01 uri pa do 1. 12. 2022 do vključno 0:01 ure zjutraj, bo družba za upravljanje v navedenem obdobju zaračunala 50 % vstopnih stroškov, ki so določeni v prospektu z vključenimi pravili upravljanja krovnega sklada in na spletni strani www.generali-investments.si. Navedena ugodnost velja tudi za vplačila v varčevalni načrt Moj izbor in prenos sredstev vlagateljev iz podsklada Generali MM, sklad denarnega trga - EUR, pri katerem bi se sicer zaračunali vstopni stroški. Popust ne velja za vstopne stroške pri obročnem vplačevanju (vsa vplačila na pristopne izjave PV, VP ali OV), ki ostanejo nespremenjeni.

Popusti se ne seštevajo. Če je vlagatelj član Generali Programa prednosti ZAME ali Generali Kluba ugodnosti oziroma je ugodnosti ali popustov več, se za vlagatelja upošteva samo en popust, in sicer tisti, ki je zanj ugodnejši.

 

[1] Vplačila na pristopne izjave tipov VI, VN, VK, VC, PAK in MI.

Bon 30 EUR za nove vlagatelje

Novi vlagatelji, ki bodo pristopili k pravilom upravljanja kateregakoli podsklada Generali Krovnega sklada v času od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022, bodo prejeli enkratno dodatno vplačilo po enem letu v izbran podsklad v višini 30 EUR*.

 

 

 

*Novi vlagatelji, fizične osebe, ki v evidenci imetnikov investicijskih kuponov družbe Generali Investments d.o.o., še niso navedeni kot vlagatelji, torej nimajo in niso imeli odprtih pristopnih izjav, oziroma ki so vlagatelji podskladov Generali Krovnega sklada postali izključno s pripojitvijo podskladov Ilirika Krovnega sklada oziroma iz naslova dedovanja, in ki bodo pristopili k pravilom upravljanja kateregakoli podsklada Generali Krovnega sklada od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022, njihovo prvo vplačilo v katerikoli podsklad pa bo prispelo na transakcijski račun posameznega podsklada v času od 1. 1. 2022 po 0:01 uri in do 1. 1. 2023 do vključno 0:01 zjutraj, bodo prejeli enkratno dodatno vplačilo v izbran podsklad v višini 30 EUR, če bodo na dan priprave podatkov za dodatno vplačilo še vedno imetniki enot premoženja v podskladih Generali Krovnega sklada, ki ustrezajo 30 EUR. Dodatno vplačilo se prejme v sklad, v katerega je vlagatelj opravil prvo vplačilo, oziroma v prvi sklenjen in aktiviran varčevalni načrt. Znesek bo nakazan najkasneje do zadnjega dneva trinajstega meseca po mesecu, v katerem je bilo izvedeno vplačilo, če bo vlagatelj izpolnjeval druge pogoje.

Želite pristopiti k vzajemnim skladom  pri Deželni banki?

To lahko storite v naslednjih 12 DBS poslovalnicah:

 • Ljubljana (Kolodvorska ulica 9),
 • Kranj (Šuceva 27),
 • Maribor (Eve Lovše 15),
 • Gornja Radgona (Partizanska 23),
 • Slovenj Gradec (Ronkova 37),
 • Celje (Kocbekova 5),
 • Nova Gorica (Tolminskih puntarjev 2),
 • Sežana (Partizanska cesta 63),
 • Postojna (Novi trg 6),
 • Tolmin (Rutarjeva 35),
 • Idrija (Lapajnetova 35),
 • Novo mesto (Novi trg 9).
 

Želite skleniti varčevanje ali imate dodatna vprašanja?

Obrnite se na naše svetovalce, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja.

Naročite se na pogovor s svetovalcem
Veseli smo, ker ste zadovoljni z nami

Priporočam, strokovnost in prijaznost za vse bančne storitve.

Milena, 39 let

Brez pripomb!

Uroš, 41 let

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje