Vzajemni skladi

Z naložbo v vzajemne sklade lahko svoja presežna sredstva ali del razpršite v različne sklade in ustvarite možnost višjih donosov. Za njihovo upravljanje bodo skrbeli strokovni in profesionalni upravitelji premoženja najstarejše in največkrat nagrajene družbe za upravljanje v Sloveniji Generali Investments. Stranke si lahko skupaj s strokovnjaki sestavijo osebni portfelj, skladen z njihovimi željami in aktualnimi trendi na posameznih kapitalskih trgih.

Zakaj pristopiti k vzajemnim skladom?

 • Različne naložbene možnosti v vzajemne sklade v banki nudimo s partnerjem Generali Investments d.o.o..
 • Trenutni prihranki na bančnem računu izgubljajo na vrednosti in soočamo se z nizkimi obrestnimi merami.
 • Kapitalski trgi gibajo dinamično, kar ustvarja možnosti za pozitivno rast na dolgi rok.
 • So ključ za uspešno plemenitenje sredstev in dober varčevalni načrt, pri katerem del presežnih sredstev vložimo v investicijske produkte in tako presežemo inflacijo.
 • Z ustrezno razpršitvijo naložb se zmanjšuje tveganje in povečuje možnost za višje donose.

Kakšne so naložbene možnosti? 

Na voljo je 15 različnih podskladov Generali Krovnega sklada, za upravljanje katerih bodo skrbeli strokovni in profesionalni upravljalci. Stranke si lahko skupaj s strokovnjaki sestavijo osebni portfelj, skladen z njihovimi željami in aktualnimi trendi na posameznih kapitalskih trgih. V spodnjem dokumentu so podrobno oapisane vse naložbene možnosti. 

Opozorilo: sredstva, ki jih vložite v vzajemne sklade, niso del sistema zajamčenih vlog zato obstaja možnost, da ne pridobite nazaj vseh sredstev, ki ste jih vložili v določen sklad.

Za še več informacij obiščite spletno stran DZU Generali Investments d.o.o.

Ugodnosti ob kombinaciji depozita in naložbe v vzajemne sklade

V obdobju od 1. 4. 2024 do 30. 6. 2024 lahko izkoristite akcijsko ponudbo depozitov z ročnostjo nad 1 letom.  

Akcijska obrestna mera 3,00 % velja za stranke, ki ob sklenitvi depozita nad 1 letom vzporedno vplačajo v vzajemne sklade Generali Investments preko DBS, minimalno 30 % delež celotnega vplačila.

Primer: Če razpolagate z 10.000,00 EUR sredstev, 7.000,00 EUR predstavlja depozit z OM 3 %, 3.000,00 EUR predstavlja vplačilo v enega ali več izbranih vzajemnih podskladov: Generali Galileo, mešani fleksibilni sklad, Generali Rastko Evropa, delniški, Generali Jugovzhodna Evropa, delniški, Generali Novi trgi, delniški, Generali Surovine in energija, delniški, Generali Tehnologija, delniški, Generali Vitalnost, delniški, Generali Indija – Kitajska, delniški, Generali Latinska Amerika, delniški, Generali Vzhodna Evropa, delniški, Generali Globalni, delniški, in Generali Amerika, delniški.

* To je tržno sporočilo. Pred sprejemom katere koli končne naložbene odločitve glejte prospekt Generali Krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja in dokumente s ključnimi podatki za vlagatelje. Generali Investments, družba za upravljanje, d.o.o., Dunajska cesta 63, Ljubljana, upravlja Generali Krovni sklad s 15 podskladi. Prospekt z vključenimi pravili upravljanja in dokumenti s ključnimi informacijami za vlagatelje (KID) ter zadnje objavljeno letno in polletno poročilo krovnega sklada v slovenskem jeziku so vlagateljem v tiskani obliki brezplačno na voljo na sedežu družbe in vpisnih mestih, v elektronski obliki pa so objavljeni na spletni strani www.generali-investments.si, kjer vlagatelj najde tudi druge podatke in informacije o skladih.

Želite pristopiti k vzajemnim skladom pri Deželni banki?

To lahko storite v naslednjih 16 DBS poslovalnicah:

 • Ljubljana (Kolodvorska ulica 9),
 • Kranj (Šuceva 27),
 • Maribor (Eve Lovše 15),
 • Ptuj (Miklošičeva 12),
 • Slovenska Bistrica (Mariborska 1),
 • Slovenske Konjice (Oplotniška 1),
 • Gornja Radgona (Partizanska 23),
 • Slovenj Gradec (Ronkova 37),
 • Murska Sobota (Staneta Rozmana 11 a),
 • Celje (Kocbekova 5),
 • Nova Gorica (Tolminskih puntarjev 2),
 • Sežana (Partizanska cesta 63),
 • Postojna (Novi trg 6),
 • Tolmin (Rutarjeva 35),
 • Idrija (Lapajnetova 35),
 • Novo mesto (Novi trg 9),
 • Brežice (Pod obzidjem 39).
 

 

*Pravno obvestilo Generali Investments, družbe za upravljanje, d.o.o.

Generali Investments, družba za upravljanje, d.o.o., Dunajska cesta 63, Ljubljana, upravlja Generali Krovni sklad in njegove podsklade Generali Galileo, mešani fleksibilni sklad, Generali Rastko Evropa, delniški, Generali Bond, obvezniški – EUR, Generali MM, sklad denarnega trga – EUR, Generali Prvi izbor, sklad delniških skladov, Generali Jugovzhodna Evropa, delniški, Generali Novi trgi, delniški, Generali Surovine in energija, delniški, Generali Tehnologija, delniški, Generali Vitalnost, delniški, Generali Indija – Kitajska, delniški, Generali Latinska Amerika, delniški, Generali Globalni, delniški, Generali Amerika, delniški, in Generali Corporate Bonds, obvezniški – EUR. Prospekt krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja, dokumenti podskladov s ključnimi informacijami (KID) ter zadnje objavljeno letno in polletno poročilo krovnega sklada v slovenskem jeziku so vlagateljem v tiskani obliki brezplačno na voljo na sedežu družbe in vpisnih mestih, v elektronski obliki pa so objavljeni na spletni strani www.generali-investments.si.

Pred sprejemom naložbene odločitve preberite dokument s ključnimi informacijami in prospekt Generali Krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja, kjer so navedene podrobne in zavezujoče informacije o skladu. Ta dokumenta ter zadnje objavljeno letno in polletno poročilo v slovenskem jeziku so vlagateljem v tiskani obliki brezplačno na voljo na sedežu družbe in vpisnih mestih, v elektronski obliki pa so objavljeni na spletni strani www.generali-investments.si, kjer vlagatelj najde tudi druge podatke in informacije o skladu. Z vplačilom v podsklad vlagatelj pridobi enote premoženja sklada in ne neposredno naložb, v katere sklad vlaga. Podsklad je aktivno upravljan in se ne upravlja s sklicevanjem na indeks, temveč se z indeksom samo primerja uspešnost poslovanja sklada.

Želite skleniti varčevanje ali imate dodatna vprašanja?

Obrnite se na naše svetovalce, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja.

Naročite se na pogovor s svetovalcem
Veseli smo, ker ste zadovoljni z nami

Priporočam, strokovnost in prijaznost za vse bančne storitve.

Milena, 39 let

Brez pripomb!

Uroš, 41 let

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje