Informacije o poslovanju v DBS poslovalnicah v času širjenja bolezni Covid-19

28. 10. 2020

Novica


Na tej strani najdete vse aktualne informacije glede poslovanja banke v času širjenja bolezni covid-19. Informacije se osvežujejo sproti, ko določene spremembe nastanejo.  

Posodobljeno:  8. 11. 2021

Vstop v prostore Deželne banke Slovenije d.d. le s PCT potrdilom

V Uradnem listu RS je bil objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju: Odlok), ki opredeljuje pravila v zvezi z izpolnjevanjem PCT pogoja (prebolevnost, cepljenje, testiranje).

Od 8. 11. 2021 dalje je tako vstop v poslovne prostore banke in prostore poslovalnic DBS omogočen izključno osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT, kot ga opredeljuje Odlok. Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno za starejše od 12 let, pri čemer se mora oseba poleg dokazila PCT izkazati tudi z veljavnim osebnim dokumentom. Prosimo, da skladno z navedenim v poslovne prostore banke in prostore poslovalnic vstopajo osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT ter razpolagajo z veljavnim dokazilom in veljavnim osebnim dokumentom, ki ju morajo imeti v času zadrževanja v prostorih banke pri sebi.

 

Poslovanje poslovalnic

Vse poslovalnice poslujejo po običajnem delovnem času. Ob morebitnem primoranem zaprtju določene poslovalnice spodaj objavljamo aktulane informacije o zaprtih poslovalnicah  ter nedelujočih bankomatov (zaradi zaprtja objekta, v katerem se bankomat nahaja), na tej povezavi (kliknite) pa najdete delovne čase posameznih poslovalnic oziroma dosegljive bankomate. 

Trenutno zaprte poslovalnice: 

 • trenutno normalno poslujejo VSE poslovalnice.  

 

Trenutno nedosegljivi bankomati:

 • trenutno so VSI bankomati normalno dostopni.

Strankam svetujemo:

 • da se v čim večji možni meri poslužujete uporabe spletne ali mobilne banke (plačevanje položnic, računov, različna nakazila, sklepanje določenih storitev z banko…),
 • da z banko komunicirate preko spletne ali mobilne banke, preko telefona (01 47 27 100), preko e-pošte (info@dbs.si) ali preko spletnih obrazcev, ki so na voljo na spletni strani banke (www.dbs.si),
 • da na plačilnih mestih, kjer je to mogoče, plačujete z uporabo kartic, s čimer se izogibate rokovanju z denarjem, 
 • da v primeru dviga višjega zneska gotovine predhodno pokličete v poslovalnico, da vam lahko želeni znesek pravočasno zagotovimo. 

 

V primeru, da je obisk poslovalnice neodložljiv, prosimo za upoštevanje spodnjih navodil: 

 • V poslovalnico prihajajte zdravi (da nimate vročine oziroma da ne kažete znakov obolenja). 
 • Pri čakanju pred poslovalnico upoštevajte varnostno razdaljo vsaj 2 m.
 • Pred vstopom v poslovalnico si razkužite rokeobvezna je uporaba zaščitnih kirurških mask ali mask tipa FFP2, katero na zahtevo bančnega uslužbenca zaradi identifikacije začasno odstranite.  
 • Pripravite dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT in veljavni osebni dokument. 
 • V poslovalnici se zadržujte le toliko časa kot je nujno potrebno - da zaključite vaše posle.
 • Kašljajte ali kihajte v robec ali rokav in se ne dotikajte oči, nosu in ust.

 

Seznanite se tudi z obvestili za javnost, ki jih objavlja Združenje bank Slovenije:

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.