Informacije o poslovanju v DBS poslovalnicah v času širjenja bolezni Covid-19

28. 10. 2020

Novica


Na tej strani najdete vse aktualne informacije glede poslovanja banke v času širjenja bolezni Covid-19. Informacije se osvežujejo sproti, ko določene spremembe nastanejo.  

Posodobljeno:  29. 9. 2022

Sproščanje covid-19 ukrepov v prostorih Deželne banke Slovenije d.d.

13. 4. 2022 je bil v Uradnem listu objavljen Odlok o spremembah Odloka začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Glavna sprememba, ki jo odlok prinaša je, da od 14. 4. 2022 ni več obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih razen v zdravstvu in nastanitvah socialnega varstva. Tako je od današnjega dne uporaba zaščitne maske v prostorih banke prostovoljna

Stranke prosimo, da v primeru, da nosijo zaščitno masko, le-to ob navoidlu zaposlenega zaradi identifikacije začasno odstranijo. 

Poslovanje poslovalnic

Vse poslovalnice poslujejo po običajnem delovnem času. Ob morebitnem primoranem zaprtju določene poslovalnice spodaj objavljamo aktualne informacije o zaprtih poslovalnicah  ter nedelujočih bankomatov, na tej povezavi (kliknite) pa najdete delovne čase posameznih poslovalnic oziroma dosegljive bankomate. 

Začasno zaprte poslovalnice:

Trenutno vse poslovalnice poslujejo po običajnem urniku. 

 

Trenutno nedosegljivi bankomati:

  • Supernova Rudnik (bankomat na stranskem vhodu).

 

Strankam svetujemo:

  • da se v čim večji možni meri poslužujete uporabe spletne ali mobilne banke (plačevanje položnic, računov, različna nakazila, sklepanje določenih storitev z banko…),
  • da z banko komunicirate preko spletne ali mobilne banke, preko telefona (01 47 27 100), preko e-pošte (info@dbs.si) ali preko spletnih obrazcev, ki so na voljo na spletni strani banke (www.dbs.si),
  • da na plačilnih mestih, kjer je to mogoče, plačujete z uporabo kartic, s čimer se izogibate rokovanju z denarjem, 
  • da v primeru dviga višjega zneska gotovine predhodno pokličete v poslovalnico, da vam lahko želeni znesek pravočasno zagotovimo. 

 

V primeru, da je obisk poslovalnice neodložljiv, prosimo za upoštevanje spodnjih navodil: 

  • V poslovalnico prihajajte zdravi (da nimate vročine oziroma da ne kažete znakov obolenja). 
  • Pri čakanju pred poslovalnico upoštevajte varnostno razdaljo vsaj 1,5 m.
  • Pred vstopom v poslovalnico si razkužite roke, uporaba zaščitne maske je prostovoljna, katero na zahtevo bančnega uslužbenca zaradi identifikacije začasno odstranite.  
  • V poslovalnici se zadržujte le toliko časa kot je nujno potrebno - da zaključite vaše posle.
  • Kašljajte ali kihajte v robec ali rokav in se ne dotikajte oči, nosu in ust.

 

Seznanite se tudi z obvestili za javnost, ki jih objavlja Združenje bank Slovenije:

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.