Informacije o poslovanju v DBS poslovalnicah v času naraščajočega števila okužb s covid-19

28. 10. 2020

Novica


Na tej strani najdete vse aktualne informacije glede poslovanja banke v času širjenja bolezni covid-19. Informacije se osvežujejo sproti, ko določene spremembe nastanejo.  

Posodobljeno:  15. 9. 2021

Vstop v prostore Deželne banke Slovenije d.d. le s PCT potrdilom

V Uradnem listu RS je bil objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju: Odlok), ki opredeljuje pravila v zvezi z izpolnjevanjem PCT pogoja (prebolevnost, cepljenje, testiranje).

Od 15. 9. 2021 dalje je tako vstop v poslovne prostore banke in prostore poslovalnic DBS omogočen izključno osebam, ki izpolnjujejo PCT pogoj, kot ga opredeljuje Odlok. Prosimo, da skladno z navedenim v poslovne prostore banke in prostore poslovalnic vstopajo osebe, ki izpolnjujejo PCT pogoj ter razpolagajo z veljavnim dokazilom, ki ga morajo imeti v času zadrževanja v prostorih banke pri sebi.

 

Poslovanje poslovalnic

Vse poslovalnice poslujejo po običajnem delovnem času. Zaradi množičnega širjenja virusa po vsej državi, smo zaradi suma na okužbo primorani zapreti določene poslovalnice za določen čas. Spodaj najdete osvežen seznam trenutno zaprtih poslovalnic ter nedelujočih bankomatov (zaradi zaprtja objekta, v katerem se bankomat nahaja), na tej povezavi (kliknite) pa najdete delovne čase posameznih poslovalnic oziroma dosegljive bankomate. 

Trenutno zaprte poslovalnice: 

 • trenutno normalno poslujejo VSE poslovalnice.  

 

Trenutno nedosegljivi bankomati:

 • trenutno so VSI bankomati normalno dostopni.

Strankam svetujemo:

 • da se v čim večji možni meri poslužujete uporabe spletne ali mobilne banke (plačevanje položnic, računov, različna nakazila, sklepanje določenih storitev z banko…),
 • da z banko komunicirate preko spletne ali mobilne banke, preko telefona (01 47 27 100), preko e-pošte (info@dbs.si) ali preko spletnih obrazcev, ki so na voljo na spletni strani banke (www.dbs.si),
 • da na plačilnih mestih, kjer je to mogoče, plačujete z uporabo kartic, s čimer se izogibate rokovanju z denarjem, 
 • da v primeru dviga višjega zneska gotovine predhodno pokličete v poslovalnico, da vam lahko želeni znesek pravočasno zagotovimo. 

 

V primeru, da je obisk poslovalnice neodložljiv, prosimo za upoštevanje spodnjih navodil: 

 • V poslovalnico prihajajte zdravi (da nimate vročine oziroma da ne kažete znakov obolenja). 
 • Pri čakanju pred poslovalnico upoštevajte varnostno razdaljo vsaj 2 m.
 • V poslovalnico vstopajte posamično - ona oseba na eno delujoče okence.
 • Pred vstopom v poslovalnico si razkužite rokeobvezna je uporaba zaščitnih mask, katero na zahtevo bančnega uslužbenca zaradi identifikacije začasno odstranite.  
 • V poslovalnici se zadržujte le toliko časa kot je nujno potrebno - da zaključite vaše posle.
 • Kašljajte ali kihajte v robec ali rokav in se ne dotikajte oči, nosu in ust.

 

Seznanite se tudi z obvestili za javnost, ki jih objavlja Združenje bank Slovenije:

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.